Bezorgd over uw huisdier, weet u niet zeker of u de dierenarts moet bellen?

Met “moetiknaardedierenarts.nl’ bent u slechts enkele klikken verwijderd van praktische adviezen van gespecialiseerde dierenartsen. Deze adviezen zijn afgestemd op de unieke symptomen van uw huisdier. U krijgt gepersonaliseerd advies, hulp en duidelijke richtlijnen over wanneer u contact op moet nemen met uw dierenarts.

Deze website is ontworpen en wordt beheerd door dierenartsen.

De dierenartsen van ‘moetiknaardedierenarts.nl

Alle adviezen op ‘moetiknaardedierenarts.nl’ zijn samengesteld door gekwalificeerde Britse dierenartsen, leden van de Royal College of Veterinary Surgeons (MRCVS). Deze dierenartsen zijn veterinaire specialisten met extra kwalificaties in hun vak gebied. De adviezen op ‘Moet ik naar de dierenarts’ zijn vertaald door gekwalificeerde Nederlandse dierenartsen en paraveterinairen.

Susie Samuel MA VetMB MRCVS

Susie Samuel - vet

Na meerdere jaren gewerkt te hebben als dierenarts viel het Susie op hoe moeilijk het kan zijn voor eigenaren om te beslissen hoe dringend het nodig is om de dierenarts te bellen, vooral buiten openingstijden van dierenartsen , wanneer hun huisdier ziek is. Een huisdier kan immers niet vertellen wat er aan de hand is, waardoor de mate van ernst vaak moeilijk te bepalen is. Susie wilde een professioneel en betrouwbaar hulpmiddel ontwikkelen voor de betrokken huisdiereigenaren, die hen zou helpen om te beslissen of hun huisdier veterinaire zorg nodig heeft en hen zou voorzien van vitale eerste hulp die wordt aangepast op de situatie van hun huisdier.

Susie is een gezelschapsdierenarts met een bijzondere belangstelling voor kleine huisdieren. Ze werkt in een praktijk in Plymouth en heeft een zeer levendige terriër genaamd Freddie.

Maico Boumans
Dierenarts

Maico is in 1998 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht en werkte tot en met 2004 in twee drukke klinieken in Nederland. In 2005 richtte hij samen met een vriend DierenDokters op en werkte nog enkele jaren in de eerste DierenDokterskliniek, DierenDokters Ede. Tegenwoordig is hij veterinair directeur van DierenDokters en hoofdverantwoordelijk voor het veterinaire beleid. Bij een bezoek aan een Engels dierenartscongres ontmoette hij Susie Samuel en viel zijn oog op de Engelse versie van deze symptoomchecker. Altijd op zoek naar manieren om cliënten te helpen, was hij direct overtuigd van het nut van deze applicatie en besloot deze naar Nederland te halen. Samen met Vincent Willems werkte hij aan de vertaling en aanpassing van de adviezen voor de Nederlandse huisdiereneigenaren.

Vincent Willems
Paraveterinair

Vincent studeerde in 2008 af als paraveterinair bij het Groenhorst College in Barneveld. Hij werkte 2 jaar als paraveterinair bij Petlion Pet Hospital in Ierland voordat hij bij DierenDokters Amsterdam werkte. Halverwege 2013 kwam hij op het hoofdkantoor van DierenDokters te werken waar hij zijn creativiteit los kan laten op de online activiteiten.

Neil Forbes BVetMed DipECAMS CBiol MIBiol FRCVS
Specialist Zoo en Wildlife geneeskunde
European Specialist in Avian Medicine and Surgery

Neil Forbes - specialist avian and exotic animal vet

Neil Forbes is afgestudeerd aan het Royal Veterinary College in 1983. Na een korte periode in Herriot Country vestigde hij zich in het zuid westen van Engeland. Neil werd in 1992 een RCVS erkende specialist in Zoo en Wildlife geneeskunde. Hij behaalde zijn FRCVS in 1996 en werd een Europees College Diplomaat en Specialist in 1997. Hij is momenteel voorzitter van het European College of Avian Medicine and Surgery. Neil is hoofd van de exotische dierenafdeling van Great Western Referrals waar hij op eerste- en tweedelijns niveau diergeneeskunde uitoefent.

Richard P C Coomer MA Vet MB Cert ES (Soft Tissue) Dipl ECVS MRCVS European recognised specialist in Equine Surgery

Richard Coomer - specialist horse vet

Richard groeide op in James Herriot Country in North Yorkshire en is afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge in 2001. Hij werkte aanvankelijk in Marokko en in zijn vertrouwde North Yorkshire voordat hij een stage paardengeneeskunde en -chirurgie in België afrondde. Vervolgens is hij een korte tijd werkzaam geweest in een eerstelijns paardenpraktijk in Kent. Aan de Universiteit van Liverpool behaalde hij met succes een residency in gastro-enterologie en weke delen chirurgie in 2006. Sindsdien is hij werkzaam als chirurg in York en Shewsbury voor een periode als assistent-professor in paardenchirurgie aan de Justus Liebig Universiteit in Giessen, Duitsland. Hij begon te werken bij Cotts Farm Equine clinic, een ambulant en verwijzende praktijk in West-Wales in maart 2008. Hij behaalde zijn Europees diploma in Equine Surgery in juli 2008.

Nich Roper BVetMed DBR MRCVS

Nich komt uit een agrarische achtergrond in Norfolk. Na zijn afstuderen in 1992 werkte hij in een grote gemengde praktijk in Kent. In 1995 ging hij aan de slag voor Charter Veterinary Hospital Group, een grote gemengde praktijk in Noord-Devon, Nich werd partner in 2003. In 2004 behaalde hij het diploma in de Bovine Reproduction. Hij is optimistisch dat de landbouw een toekomst heeft en gelooft in de belangrijke rol van de dierenarts in het kader van het landbouw-team voor de diergezondheid, het welzijn en de ontwikkeling van het bedrijfsleven te verbeteren.

Karen Rickards PhD, BVSc, MRCVS, Principal Veterinary Surgeon, Donkey Sanctuary.

Karen Rickards- specialist donkey vet

Karen is gekwalificeerd dierenarts sinds 1994 en werkte vervolgens 4 jaar in een paardenpraktijk. Ze behaalde haar doctoraat in de Equine Allergic Airway Disease aan het Royal Veterinary College. Ze werkte vervolgens als post doc waarna ze een lectoraat in de farmacologie betrad aan het King’s College in Londen. Ze begon in 2007 te werken bij The Donkey Sanctuary. Haar voornaamste interesse zijn de lagere luchtwegen, ontstekingsziekten en de farmacologie van ontstekingen.

Jenny Sheriff BVM&S MRCVS

Jenny Sheriff -  vet

Jenny is afgestudeerd aan de Universiteit van Edinburg en bracht de eerste vier jaar door als fulltime dierenarts in een dierenkliniek in Somerset. Hierna verhuisde ze naar Oost-Devon en werkte deeltijd in een dierenkliniek en runde een pension/kennel en cattery met haar man. Momenteel werkt Jenny als dierenartswaarnemer in verschillende dierenklinieken in Devon.

David Harris BVSc MRCVS

David is in 2005 afgestudeerd aan de Bristol Vet School. Hij bracht een aantal jaar door in een paarden praktijk en ontwikkelde van een bijzonder interesse in de farmacologie en anesthesie. Hij werkt ook met de Pony Club. Na een blessure in 2009 verliet hij de fulltime paardenpraktijk en verdeelt momenteel zijn tijd tussen hippische evenementen, huisdierkliniek en het werken op de MyVetMeds veterinaire apotheek.

Cat Henstridge BVSc MRCVS

Cat Henstridge

Cat is in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit van Bristol. Na haar afstuderen werkte ze enkele maanden in Thailand en hielp ze met een castratie en sterilisatie project. Tegenwoordig werkt ze in een dierenkliniek in de West Midlands. Cat is nauw betrokken bij Pet Street, een online dierenadvies website, hier houd zij een weblog over huisdieren bij en beantwoordt ze regelmatig diergerelateerde vragen.

Martin Jones MA vetMB MRCVS

Martin is in 1994 afgestudeerd aan de Cambridge Vet School. Hij bleef aan de school verbonden als lid van het onderwijzend personeel. Hij werkt momenteel als dierenarts waarnemer in Cornwall.

Dr Roger Mugford

Roger Mugford - pet behaviourist

Dr Roger Mugford is een psycholoog en boer die het concept van gedragstherapie aan de veterinaire beroepsgroep heeft geïntroduceerd door het oprichten van het Animal Behaviour Centre. Sindsdien wordt zijn verwijzende praktijk op dit gebied gezien als de toonaangevende autoriteit. Hij ontwierp de Halti halsband en andere trainingsproducten en methoden op basis van beloning. De traningsproducten worden gedistribueerd door The Company of Animals waarvan hij de managing director is. Roger is de beschermheer van Dogs for the Disabled een vertrouwensheer van de Cancer and Bio-detection dogs. Hij werd in 2005 bekroond met de Blue Cross Welfare Award.

Marie Kubiak BVSc MRCVS

Marie Kubiak - exotic animals vet

Marie is in 2006 afgestudeerd aan de Universiteit van Bristol. Na stages in dierentuinen, dierenklinieken voor exotische huisdieren en een positie op de Avian Department van Great Western Referrals. Ze verhuisde naar Kent om te werken als First Opinion Exotic Vet om hierna terug te keren naar Great Western Referrals in maart 2008 als Resident in Avian and Exotic Medicine.

Amy Bergs DVM

Amy Bergs - vet

Amy is in 2002 afgestudeerd aan de Cornell University in New York. Ze behaalde hier haar bachelor’s degree in Animal Science in 2002, gevolgd door een Doctor of Veterinary Medicine in 2006. Ze werkte 2 jaar in een dierenkliniek in Chicago om vervolgens in 2008 naar Engeland te verhuizen. Amy werkt momenteel in een dierenkliniek in Londen.

Shanika Winters BA MA VetMB MRCVS

Amy Bergs - vet

Shanika is in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge. Na het behalen van haar diploma verhuisde ze terug naar Lancashire om te werken in verschillende dierenklinieken. In 2006 verhuisde ze terug naar Cambridgeshire om te werken als docent dierverpleegkunde. Na de geboorte van haar 2e dochter is ze begonnen met schrijven voor deze symptoomchecker en doet ze vrijwilligerswerk voor de RSPCA.

Find a vet

Choose a local vet practice

 
 

»

Find a vet by county, town or speciality